Konklusi Buku : Jalan Dakwah; Antara Qiyadah & Jundiyyah

Assalamualaikum w.b.t

"buku ungu" & "buku hijau"
Bertemu kembali kita ke dalam usrah buat kali y seterusnya, kali ini usrah kita akan membincangkan kandungan buku ini (buku unggu)., kerana pada hemat ana, bila "tak kenal maka tak cinta", ini antara inesiatif untuk beri ahli usrah kita jatuh cinta kepada buku ini. buat pengetahuan sahabat2., buku ini sebenarnya memberikan kita 1001 penyelesai masalah kepada masalah yang membelenggu company kita sekitar tahun 2011 dan 2012., sangat banyak ibrah yang kita boleh kutip dari pembacaan kita keatas buku ini. di atas hemat ana sendiri., ana byk belajar apa yang ana tak tahu, dan apa yang ana tak pernah dapat dalam usrah2 ana sepanjang ana join company dekat sini. tetapi semenjak kita semua di suruh oleh CEO hafiz membaca buku ini., ana memaksakan diri., takut di soal di dalam liqa' dan hari ini maka terbukti lah hasilnya, paksaan CEO itu bukanlah sengaja tetapi memberi banyak faedah buat sesiapa yang dah habis membacanya., kita tahu bagaimana peranan yang perlu di mainkan oleh kita, sama ada kita bergelar Jundi (pengikut) @ Qiyadi (pemimpin) dalam satu-satu masalah yang melanda company. dan jika kita mahu tahu, sama ada segala sesuatu yang datang pada kita itu betol atau tak., buku ini (buku hijau) akan memandu kita., memimpin kita kepada perkara yang diredhoi Allah, setiap dari kita ingin memberi sumbangan kepada company., kedua buku ini berperanan untuk membimbing kita melakukan apa yang terbaik yang kita mahukan tuk company.  bahan perbincangan.
ketika perbincangan :)

justeru, untuk membuatkan kita jatuh cinta kepada buku ini, ana sediakan satu helaian konklusi isi kandungan buku ini., ana ingin meminta semua sahabat2 untuk memberi sedikit ulasan atas apa yang sahabat nampak., dari sisi pandangan sahabat sendiri., apa keistimewaan buku ini dan apa faedah yang boleh kita kutip dari buku ini., tidak kira lah, sama ada sahabat-shabat sudah habis membacanya atau tidak., ;) 


jamuan makan :)
seusai perbincangan melihat di mana kekuatan dan apa kelemahan yang kita peroleh dari buku ini., maka dibuka kepada perbincangan perkara berbangkit., semoga apa yang kita peroleh dari buku-buku ini akan memberi kemudahan kepada kita disetiap gerak kerja kita., oleh ini ana declare setiap dari kita (usrah ini) sudah hadam buku ungu ini., dan hasil persetujuan semua kita berpindah kepada buku yang seterusnya "buku hijau"., kita berharap inisiatif yang kita ambil ini boleh lah kita habiskan bahan bacaan yang tidak mungkin akan hbis. terima kasih kepada tuan rumah yang sudi memnjamkan kepada kami teratak antum bagi penganjuran usrah utk kali seterusnya., siap sediakan jamuan lagi., Alhamdulillah.

Haty kita perlu saling bertaut., 
Ukhwah kita perlu saling berpaut., 
Kerana agenda kita bukan agenda murah, 
Tetapi agenda kita, agenda membawa dakwah & tarbiyah.
Kuat kan diri mu wahai Abnaul Harakah.
kerana dirimu mutiara buat Ummah. 


 Wallahua'lam., semoga bertermu lagi di lain siri :)

Comments

Popular posts from this blog

ketahui matlamat kita...

Titah Seri Paduka Baginda BERSEMUT

zaman bloger